ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Aproximativ 4.500 de persoane au demonstrat la Washington împotriva programului de monitorizare al Agenţiei de Securitate Naţionale (NSA), afișând mesaje precum  ”Opriţi spionajul în masă”, ”Închideţi Big Brother”, ”Nu ne mai supravegheați”, ori ”Opriți spionajul”.

Manifestanţii au transmis Congresului și o petiţie, semnată pe internet de peste 575.000 de persoane, prin care solicită eliminarea”oricăror urme de îndoială cu privire la amploarea programelor de spionaj ale NSA” și ”stoparea minciunilor”.

Agenţia de Securitate Naţională se află sub o presiune tot mai mare, nu doar din partea cetățenilor americani, dar și din partea întregii lumi, după ce documentele furnizate de Edward Snowden au dezvăluit că SUA monitoriza 35 de lideri de pe mapamond.

Preşedintele Parlamentului European, social-democratul german Martin Schulz, a declarat joi că Uniunea Europeană (UE) ar trebui să suspende negocierile pentru încheierea acordului de liber-schimb cu Statele Unite, din cauza faptului că încrederea Europei a fost subminată de acest scandal de spionaj.