ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Aproximativ 10.000 de angajați ai Dacia Renault au organizat un miting de protest în Piața Centrală din Mioveni, pentru a protesta pentru lipsa infrastructurii din România, cauza principală pentru care investitorii străini se gândesc să plece din România, dar și contra Codului Muncii, potrivit liderului Sindicatului Automobile Dacia, Nicolae Pavelescu, informează Agerpres.
De ce 'Jos Guvernul'? Dacă ar fi avut un dram de patriotism cei care formează astăzi Guvernul, nu eram în piaţă să le spunem să facă autostrada Sibiu-Piteşti, care este punctul de legătură între Viena şi Constanţa. (...) De ce 'Jos Băsescu'? Pentru că a transformat salariaţii în sclavi, a modificat Codul muncii în interesul altora, nu al cetăţenilor României.

De asemenea, viceliderul Ion Iordache a anunțat proteste și mai ample, chiar și în București.
Mitingul acesta să-l numim miting pentru viitorul nostru, pentru viitorul României. (...) Trebuie să fim uniţi. Ei sunt conştienţi de forţa noastră, noi nu suntem conştienţi de forţa pe care o avem. (...) Cred din tot sufletul că guvernanţii nu vor neglija o asemenea manifestare.

Avem şi alte posibilităţi de protest, nu numai acestea. Dar cel mai la îndemână este forma aceasta de manifestare, în Piteşti vom fi mai mulţi, putem să mergem spre Bucureşti. Sunt multe posibilităţi de manifestare pentru cetăţenii României.

Nu în ultimul rând, președintele Blocului Național Sindical, Dumitru Costin, prezent la mitingul de la Mioveni, a afirmat că negocierile cu guvernanții trebuie purtate sub presiunea protestelor stradale.
Singura soluţie este strada, nu negocierile, nu discuţiile purtate la televizor. Cu oamenii în stradă, asta este singura cale de negociere cu aceşti guvernanţi.