ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Cei aproximativ 500 de militari americani din Batalionul 1 „Vulturii luptători” („Fighting Eagles”) au început, marți, descărcarea tancurilor M1 Abrams, a vehiculor de luptă M2 Bradley și a mortierelor autopropulsate calibrul 155 mm M109A6 Paladin, sosite la Baza aeriană Mihail Kogălniceanu pe calea ferată.

În urmatoarele nouă luni, acestea vor efectua exerciții de tragere întrunite cu muniție de luptă la nivel de pluton și companie în Centrul secundar de instruire pentru luptă Smârdan.

De asemenea, vor participa la exercițiile multinaționale planificate să aibă loc în cursul acestui an, alături de militari din subunități de tancuri și infanterie mecanizată din Forțele Terestre Române aparținând Batalionului 284 Tancuri „Cuza Vodă” și Batalionului 300 Infanterie Mecanizată „Sfântul Andrei”.

Militari din Forțele terestre ale SUA dislocate în Europa au plecat luni, 6 februarie, împreună cu tehnica militară din dotare, din Polonia, ca parte a angajamentului Statelor Unite ale Americii în asigurarea securității flancului estic al NATO, în cadrul Operațiunii Atlantic Resolve, informează Ministerul Apărării Naționale.

După cele nouă luni de staționare, militarii americani vor fi înlocuiți de o altă unitate de luptă, astfel asigurându-se o prezență consistentă, bazată pe rotație continuă, în Europa.  

FOTO: mapn.ro

GALERIA FOTO o puteți vedea AICI