ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Ministerul Apărării a lansat o licitație de peste 3,4 miliarde de lei pentru achiziția a 3.265 de platforme multifuncționale pe roți - autocamioane militare, autocisterne, autofurgoane, autotractoare, remorci și semiremorci pentru dotarea Armatei. România s-a oferit chiar la summitul de la Bruxelles din aceste zile să  găzduiască un comandament NATO terestru la nivel de armată. 
 
Programul de inzestrare a fost aprobat de CSAT și este pus la punct în conformitate cu documentele politico-militare de planificare a apărării și cerințele asumate de România în cadrul procesului NATO de planificare a apărării. Pentru contractul de 750 de milioane de euro scos acum la licitație, MApN a cerut aprobarea Parlamentului la începutul lunii iunie, iar termenul limită pentru depunerea ofertelor este 13 august. 
 
Contractul-cadru ar urma să aibă o durată de șapte ani și va presupune ca firmele căștigătoare să realizeze, după o primă etapă, producția platformelor multifuncționale în țară. Mai mult, în caietul de sarcini se specifică faptul că furnizorul se obligă ca după livrarea a cel mult 300 de produse din lotul nr. 1, respectiv a 45 de produse din lotul nr. 2 să construiască cea mai mare parte din platforme în țară.
 
În prima lună a acestui an, MApN a atribuit un contract de 128 de milioane de euro către IVECO, pentru achiziționarea a 173 de autocamioane militare 6X6, în urma unei licitații lansate în vara lui 2017.