Ministerul Apărării a lansat o licitație de peste 3,4 miliarde de lei pentru achiziția a 3.265 de platforme multifuncționale pe roți - autocamioane militare, autocisterne, autofurgoane, autotractoare, remorci și semiremorci pentru dotarea Armatei. România s-a oferit chiar la summitul de la Bruxelles din aceste zile să  găzduiască un comandament NATO terestru la nivel de armată. 
 
Programul de inzestrare a fost aprobat de CSAT și este pus la punct în conformitate cu documentele politico-militare de planificare a apărării și cerințele asumate de România în cadrul procesului NATO de planificare a apărării. Pentru contractul de 750 de milioane de euro scos acum la licitație, MApN a cerut aprobarea Parlamentului la începutul lunii iunie, iar termenul limită pentru depunerea ofertelor este 13 august. 
 
Contractul-cadru ar urma să aibă o durată de șapte ani și va presupune ca firmele căștigătoare să realizeze, după o primă etapă, producția platformelor multifuncționale în țară. Mai mult, în caietul de sarcini se specifică faptul că furnizorul se obligă ca după livrarea a cel mult 300 de produse din lotul nr. 1, respectiv a 45 de produse din lotul nr. 2 să construiască cea mai mare parte din platforme în țară.
 
În prima lună a acestui an, MApN a atribuit un contract de 128 de milioane de euro către IVECO, pentru achiziționarea a 173 de autocamioane militare 6X6, în urma unei licitații lansate în vara lui 2017.


Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews