ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Ministrul Mediului şi Schimbărilor Climatice (MMSC), Rovana Plumb, a declarat că, în cazul proiectului de la Roşia Montană, ministerul pe care îl conduce va acţiona în funcţie de decizia Plenului Parlamentului.
"Trebuie să aşteptăm decizia Parlamentului. Raportul Comisiei de specialitate se va supune votului plenului Parlamentului în cele două camere, iar în funcţie de decizia Parlamentului, Ministerul Mediului va acţiona. Ce aş vrea să subliniez este faptul că dezbaterea proiectului este un gest responsabil şi consider că am făcut foarte bine că am scos după atâţia ani de zile, din 1999, un dosar care a stat în sertare şi a intrat în dezbatere publică. Salut faptul că în Raportul comisiei este remarcat modul în care Ministerul Mediului şi-a făcut treaba, sens în care apreciază că sunt îmbunătăţite lucruri faţă de ceea ce exista în licenţa anterioară. Ministerul Mediului va acţiona în funcţie de decizia Parlamentului. În momentul în care vom avea o decizie, vom acţiona într-un mod cât se poate de strategic, în interes naţional şi în conformitate cu legislaţia", a afirmat ministrul Mediului.

Întrebată de Agerpres dacă există bază legală prin care Ministerul Mediului să stopeze analiza proiectului minier de la Roşia Montană din punct de vedere al acordului de mediu, Rovana Plumb a menţionat că va studia şi analiza problema şi va oferi un răspuns ulterior.

La începutul acestei săptămâni, Comisia specială pentru Roşia Montană a respins proiectul de lege referitor la Roşia Montană, în forma venită de la Guvern.