ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Ministerul Sănătăţii a sesizat SRI după ce ministrul Nicolăescu a primit mai multe informaţii potrivit cărora vaccinul antigripal produs de Institutul Cantacuzino ar fi fost contaminat în mod intenţionat.

"Cea mai bună soluție e să fie verificate informațiile. Am informat SRI să ne dea sprijinul în acest sens. Organele de anchetă le va sesiza Curtea de Conturi în clipa în care se vor găsi neregulile. Am solicitat și unor alte organe ale statului să ne pună la dispoziție unele informații dacă sunt suspiciuni că pe linia de fabricație să se fi întâmplat și lucruri cu rea-voință, avem aceste informații", a declarat Eugen Nicolăescu.

Aproximativ 400.000 de doze de vaccin antigripal produse în România, la Institutul Cantacuzino, sunt inutilizabile după ce analizele de laborator au relevat faptul că acestea conţin o substanţă bacteriană.

Una din variantele luate în considerare este aceea că şeful laboratorului de la Cantacuzino nu şi-a făcut datoria, în timp ce o alta aduce în prim plan echipamentele Institutului - o centrifugă nu a fost funcţională timp de o săptămână şi atunci s-ar fi putut produce contaminarea.