ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!



Procesul de comunicare dintre cetăţeni şi autorităţile publice va fi îmbunătăţit, în perioada următoare, datorită portalului e-ROMÂNIA, lansat oficial, luni, de Ministerul pentru Societatea Informaţională (MSI), anunţă Agerpres.
"Portalul e-ROMÂNIA va putea fi accesibil online la adresa www.portaleromania.ro, începând din seara acestei zile (luni, 23 decembrie n.r.). Cetăţenii şi reprezentanţii administraţiei locale vor putea găsi aici informaţii despre toate unităţile administrativ-teritoriale din România (3.188 de localităţi), incluzând peste 24.000 de fotografii, 150.000 de articole şi 60.000 de pagini de text, cu date provenite din surse proprii ale furnizorului Omnilogic sau din surse deschise. Tot pe acest portal, autorităţile locale vor putea posta proiectele de interes local aflate în desfăşurare, cu amănunte legate de bugetul alocat sau termenul de finalizare", a declarat pentru Agerpres Adrian Kalapis, secretarul general al MSI.

Portalul oferă, totodată, prin intermediul Forumului Democraţiei Participative, o platformă de comunicare bidirecţională între administraţia publică şi cetăţeni.
"Instituţiile publice vor avea posibilitatea de a propune şi genera teme de dezbatere, orice persoană înregistrată în site putând răspunde la oricare temă lansată, de a emite opinii şi idei, precum şi de a-şi exprima acordul sau dezacordul în legătură cu iniţiativa", a mai spus Adrian Kalapis.

Potrivit acestuia, portalul se va afla, până pe 31 martie 2014, în faza de testare în mediul real. În acest interval, se vor colecta feedback-uri din partea administraţiei publice, a cetăţenilor şi a mass media, feedback-uri care vor fi utilizate pentru potenţialele dezvoltări ulterioare.

Agerpres notează că proiectul acestui portal, cunoscut sub numele de e-România, a fost dezvoltat de către firma Omnilogic, în baza unui contract încheiat în anul 2010, a cărei valoare totală se ridică la 52.057.628 lei (TVA inclus). Din cauza unor întârzieri de predare a proiectului, firma Omnilogic va plăti penalităţi în valoare totală de 1.625.657,52 lei.