ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Ministrul Economiei, Andrei Gerea, și-a pus mandatul la dispoziția partidului, într-o ședință care a avut loc înaintea Biroului Politic Național al liberalilor, au declarat surse liberale.

Eugen Nicolăescu, ministrul Sănătăţii,  întrebat vineri despre o eventuală demisie a lui Gerea, a răspuns că e opţiunea acestuia şi o respectă.

''Probabil colegul meu a înțeles că drumul politic este în acest sens. (...) Am spus că este o opțiune a colegului meu și eu i-o respect, dar poate că el a înțeles că acum, în PNL, se încearcă alte direcții. Probabil că în acest sens putem să comentăm demisia lui'', a spus acesta, la Ministerul Sănătății.

Pe de altă parte, consilierul ministrului Economiei, Ionel Dancă, a dezmințit informațiile potrivit cărora Gerea și-ar fi înaintat demisia din funcție.

Surse din organizația județeană Alba a PNL au declarat că senatorul liberal Teodor Atanasiu, fost ministru al Apărării și fost președinte al Autorității pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS), va fi propus vineri pentru funcția de ministru al Economiei.

Numele lui Teodor Atanasiu, lider al PNL Alba din 1993, a apărut în presă în toamna anului trecut ca un posibil înlocuitor al lui Varujan Vosganian, după ce acesta a demisionat din funcția de ministru al Economiei, însă funcţia i-a revenit atunci lui Andrei Gerea.