ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Ministrul Apărării Naţionale, Mircea Duşa, a negat că există o măsură de recrutare sau mobilizare a tinerilor pentru serviciul militar.

Saptamanile indragostitilor: 2-15 februarie. Toate ofertele

"Nu există nicio măsură de recrutare sau de mobilizare a tinerilor. (...) Cred că este o intoxicare, dacă îmi amintesc, şi anul trecut a mai existat acest subiect, am facut şi atunci precizările necesare. Nu este nicio acţiune de recrutare sau de mobilizare a tinerilor", a declarat Mircea Dusa, citat de Agerpres.

Mircea Duşa a precizat că singura ocazie cu care tinerii ar putea fi recrutaţi sau mobilizaţi ar fi în cazul declarării stării de război.

"Pe timp de pace, serviciul militar obligatoriu a fost desfiinţat. Poate exista o recrutare sau o mobilizare a tinerilor în situaţia în care se declară stare de razboi. Dar a declara stare de război este un lucru mai complicat, se declară prin hotărâre a Parlamentului, nu suntem în această situaţie", a explicat ministrul Apărării Naţionale.