ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Varujan Vosganian a anunțat luni că demisionează din funcţia de ministru al Economiei, după ce  solicitarea Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie privind începerea urmăririi penale împotriva sa  a fost respinsă în Senat cu 126 de voturi împotrivă și  25  pentru.



"Mi-am prezentat demisia, nu am cerut acceptul. În urma declaraţiei pe care am făcut-o în plenul Senatului am avut o întâlnire cu liderii USL şi am explicat, din nou, care este motivaţia declaraţiei mele şi în acelaşi timp pentru a înlătura orice posibilă ambiguitate, controversă privind activitatea Guvernului, am explicat de ce este utilă prezentarea demisiei mele de onoare din funcţia de ministru al Economiei, aceasta în contextul în care votul din Senat a dovedit nevinovăţia mea şi în plus a arătat încrederea de care mă bucur în rândul clasei politice, iar pe de altă parte moştenirea pe care o las în Ministerul Economiei pe care mai toate dosarele grele sunt aproape de scadenţă cred că este o confirmare a faptului că mi-am făcut datoria la Ministerul Economiei", a declarat Vosganian la finalul unei întrevederi  cu liderii USL, Crin Antonescu şi Victor Ponta.



Preşedintele Senatului, Crin Antonescu, a declarat că săptămâna viitoare, cel mai probabil luni, USL se va întruni într-o şedinţă pentru a decide cu privire la înlocuirea lui Varujan Vosganian în Cabinetul Ponta, interimatul fiind asigurat de vicepremierul Daniel Chiţoiu.
"E o decizie pe care o vom lua probabil săptămâna viitoare, cel mai probabil luni vom avea un Birou Politic Naţional şi vom decide acolo. Până una alta, cât va dura să luăm o decizie, interimatul va fi asigurat de vicepremierul Daniel Chiţoiu. E un lucru pe care l-am convenit şi cu domnul Ponta", a spus Antonescu.



Antonescu a adăugat că demisia liberalului Varujan Vosganian vine în întâmpinarea unor posibile atacuri la adresa Guvernului.



"Varujan Vosganian a considerat, consultându-se şi cu premierul şi cu mine, în calitatea noastră de lideri ai USL, că rămânerea sa în Guvern, deşi evident nu are niciun fel de vină şi nu se află sub niciun fel de suspiciune, ar fi dat posibilitatea unor atacuri asupra Guvernului. Cunoaştem foarte bine în ce ţară trăim şi nu vrem să îi facem mai dificilă decât este sarcina acestui Guvern. Aşa încât, oferindu-şi demisia, ea a fost acceptată", a mai spus liderul PNL.



Preşedintele Traian Băsescu a declarat luni, în timpul unei conferințe de presă,  că decizia ministrului Economiei, Varujan Vosganian, de a demisiona din funcţie este un gest de bun-simţ, adăugând că votul din Senat rămâne.


"Cred că este un gest de bun-simţ suficient. El a spus că ar putea să o facă. (...) Dar votul din Senat rămâne", a afirmat Băsescu.