ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Ministrul Economiei, Andrei Gerea, a fost forţat să demisioneze de preşedintele Partidului Naţional Liberal, Crin Antonescu, după cum singur a recunoscut cu jumătate de gură.

Gerea a anunţat că îşi va prezenta demisia luni dimineaţă, asta după o zi extrem de agitată, în care a părut singurul care nu a stiut că urmează să fie inlocuit.

"Îi mulţumesc preşedintelui PNL, Crin Antonescu, pentru că mi-a dat şansa să ajung la acest minister, nu am nimic să-i reproşez. Urmează să demisionez, luni la prima oră o depun premierului", a declarat Gerea, care a mărturisit că schimbarea lui din funcţie este "clar politică".

"Nu mi s-a reproşat nimic, această schimbare vine din dorinţa să fie dat un suflu nou, s-a dorit o echipă nouă, probabil compatibilă între personalităţile care o compun. M-am bucurat de cuvinte de apriciere de la Antonescu, ca şi în fotbal, chiar dacă echipa merge, schimbarea antrenorului poate aduce un plus", a mai spus Gerea.

PSD nu-l vrea pe Iohannis vicepremier

PNL a anunţat vineri nominalizările pentru posturile de ministru vacantate după lanţul de demisii din ultima perioadă.

Acestea sunt Klaus Iohannis – vicepremier şi ministru de Interne, Eugen Nicolăescu – ministrul Finanţelor, Teodor Atanasiu – ministrul Economiei, Cristian Buşoi – ministrul Sănătăţii.