ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Ministrul de Interne, Gabriel Oprea, a avut marţi după-amiază, la Orşova, un schimb de replici cu o măicuţă de la Mănăstirea Sf. Ana, când aceasta i-a cerut sprijinul pentru refacerea drumului rupt de ape, Oprea replicând: "În afară de drumul dumneavoastră mai sunt nişte oameni ce trebuie ajutaţi".

Gabriel Oprea şi vicepremierul Liviu Dragnea au mers marţi în judeţul Mehedinţi, la Orşova şi la Eşelniţa, unde ploile torenţiale au provocat mari pagube, prima zonă vizitată fiind la Graţca, în cartierul de vile şi pensiuni, unde luni un bărbat a murit surprins de surparea unui mal. La întoarcerea din cartierul Graţca, ministrul Afacerilor Interne, Gabriel Oprea, a fost abordat de o măicuţă de la Mănăstirea Sf. Ana din Orşova, care i-a cerut sprijinul pentru refacerea drumului ce face legătura între sfântul locaş şi oraş, afectat de inundaţii, transmite Mediafax.

"Am înţeles. În afară de drumul dumneavoastră mai sunt nişte oameni care trebuie ajutaţi (...)”, a replicat Gabriel Oprea.

Răspunsul ministrului Oprea nu a fost însă pe placul măicuţei, în discuţie intervenind vicepremierul Liviu Dragnea, care i-a promis acesteia că pe drumul respectiv vor ajunge utilaje în cursul serii pentru degajarea de mâlul adus de viituri. Măicuţa i-a spus vicepremierului că a coborât "ca o maimuţă, ţinându-se de pomi", iar Dragnea a îndemnat-o să ţină cont de ceea ce îi spune şi să aibă încredere.

"Dumnezeu e sus şi ne vede pe toţi. Aşa zic eu şi zic să fim mai calmi", a spus Dragnea, măicuţa replicând: "Am fost foarte calmă, dar în momentul în care am văzut cum a vorbit (n.r. - Gabriel Oprea) am zis că ceilalţi oameni sunt foarte importanţi şi noi nu valorăm nimic, cam aşa ceva. Iertaţi-mă, dar aşa am simţit. De la dumnevoastră nu, de la celălalt. Dumneavoastră aţi vorbit cu mine, dumnevoastră m-aţi auzit, m-aţi ascultat, dar când am vrut să vorbesc cu acela, a zis ca şi cum...".

Ulterior, măicuţa Ambrozia Mărginean a declarat jurnaliştilor că drumul către Mănăstirea Sf. Ana este rupt în trei locuri.

"Am căzut de două ori, sunt udă până la piele. Suntem izolate, nu am intrat în panică, dar vrem să fim ajutate şi să ni se facă dreptate pentru că drumul nu se poate urca. Nu ne-a dat prea multe şanse şi asta m-a deranjat, dar celălalt (n.r. - Liviu Dragnea), ne-a spus că ne ajută. Nu am avut nici apă, alimente avem fiindcă este o doamnă din Bucureşti, care este nepoata ctitorului nostru, Pamfil Şeicaru, doamna Ionescu Viorela, care ne ajută tot timpul. Apă nu este în tot oraşul, dar curentul ni l-a făcut acum de două ore. Am primit curent, alimente avem pentru câteva zile”, a spus măicuţa Ambrozia Mărginean.