ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Ministrul Sănătăţii pregăteşte un proiect de lege prin care părinţii care refuză vaccinarea vor fi supuşi unor sancţiuni. În Franţa, părinţii riscă până la doi ani de închisoare şi amenzi de până la 30.000 de euro dacă NU îşi vaccinează copiii. Ministrul Bănicioiu spune că Franţa, Germania şi Polonia au fost surse de inspiraţie.

"Dorim reglementarea situaţiei vaccinării, ne inspirăm după legislaţia care existentă în vigoare în Franţa, Germania şi Polonia, întrucât ne apropiem de pragul de vaccinare de 80%, sub care nu putem scădea, potrivit recomandărilor Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii", a spus ministrul Sănătăţii la TVR.

Nicolae Bănicioiu afirmă că au scăzut numărul părinţilor care doresc să-şi vaccineze copiii şi trebuie luate măsuri.

"Avem un draft al legii vaccinării, lucrăm la acest document, care va reglementa situaţia imunizărilor în România. Am luat această decizie întrucât există o campanie foarte agresivă antivaccinare, a scăzut mult numărul doritorilor şi a crescut opoziţia părinţilor. În acest context, există riscul reapariţiei unor boli foarte grave, mortale chiar, după cum a sesizat şi Organizaţia Mondială a Sănătăţii. Să nu uităm că poliomielita, o boală eradicată prin vaccinare, reapare prin refuzul vaccinării", a declarat ministrul Sănătăţii, Nicolae Bănicioiu.