ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Ministrul Transporturilor, Ramona Mănescu, a anunţat sâmbătă că a depus plângeri penale la Parchetul General şi DNA împotriva fostei conduceri a CFR.

Mănescu a luat această decizie după neregulile constatate de Curtea de Conturi şi de Corpul de Control al ministrului.

"Au fost multe nereguli constatate atât de Corpul de Control al ministrului, cât şi de către Curtea de Conturi. Au fost descoperite contracte de comodat şi de prestări servicii care au prejudiciat compania cu suma de 4 milioane de lei doar în perioada 2011-2012. Aceste pierderi au continuat şi în 2013, astfel că au ajuns la mai mult de 8 milioane, adică mai mult decât dublu. Aceasta doar din contracte de comodat şi de prestări servicii încheiate nelegal.

Curtea de Conturi şi Corpul de Control fac aceste controale şi se cere luarea anumitor măsuri, dar dacă Consiliul de Administraţie şi conducerea executivă nu iau măsurile care se impun şi care sunt specificate foarte clar pentru a redresa situaţia, eu nu pot spune că acel management este performant. Înseamnă că nu au fost în stare să ia măsurile pentru redresarea situaţiei financiare şi economice a companiei, deci trebuie schimbaţi.

Mi-aş dori ca cei din Consiliul de Administraţie şi conducerea executivă să lucreze împreună, în favoarea companiei, pentru că până acum s-a dovedit că conducerea acestei companii a lucrat mai puţin în favoarea companiei, favorizând mai mult concurenţa. Suntem obligaţi, în momentul în care efectuăm un control şi din control reiese că au fost abuzuri, să facem plângeri penale. Am făcut, sigur că da, am făcut plângeri penale acum două săptămâni când am finalizat controalele, au fost depuse şi la Parchet şi la Direcţia Naţională Anticorupţie. Ei deja studiază dosarele şi este o procedură în care noi nu putem interfera în niciun caz, dar dosarele sunt în investigare la aceste două structuri", a susţinut ministrul Ramona Mănescu, potrivit Agerpres.

Consiliul de Administraţie al CFR a fost demis de Adunarea Generală, care a motivat decizia prin managementul defectuos al conducerii.

A fost numit şi un nou Consiliu de Administraţie la CFR, acesta fiind format din Ovidiu Petrişor Artopolescu, membru al consiliului de supraveghere al Transelectrica, Ovidiu Puţura, secretar de stat în Ministerul Justiţiei, Victor Cionga, managing partner la AZ Capital Advisors, Florin Luca, consultant financiar, şi George Ciobănaşu, auditor financiar.