ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Ministrul de Finanțe al Greciei, Yanis Varoufakis, afirmă că nu se impune un nou împrumut în cazul țării sale. Asta în condițiile în care guvernul grec depune eforturi disperate pentru a debloca fondul de salvgardare, informează AFP.

"Una dintre condiții o constituie, însă, o importantă restructurare a datoriei", a afirmat Varoufakis, într-un interviu acordat Efimerida ton Sindakton, citat de Agerpres.

Întrebat dacă au existat discuții în culisele negocierilor cu privire la o reducere a datoriei, ministrul de Finanțe al Greciei a răspuns afirmativ.

Varoufakis îi caracterizează pe omologii europeni ca fiind  "parteneri guvernați de frică cei care au provocat criza și "soluția" la criză, despre care întreaga lume știe, de fapt, că este instabilă și tinde să ducă la noi probleme", a adăugat Varoufakis.

Ministrul de Finanțe al Greciei a ținut să atenționeze că, "dacă zona euro nu se va schimba, ea va muri", adăugând că "nici o țară, nu doar Grecia, nu ar fi trebuit să se ralieze unui sistem monetar comun și inegal".

"Un lucru este să spui că noi nu trebuia niciodată că ne raliem zonei euro și altceva este să spui că va trebui să ieșim din ea", a precizat ministrul grec.

Atena așteaptă în momentul de față deblocarea părții rămase din fondul de salvgardare promis de FMI și UE, parte de care Grecia are nevoie pentru a evita incapacitatea de plată și o eventuală ieșire din zona euro.