Acceptarea imigranților, conform cotelor de relocare impus de UE ar fi mult mai dăunătoare pentru Polonia decât sancțiunile cu care ne amenință  Bruxelles-ul. Afirmația extrem de dură a fost făcută de ministrul polonez de Interne Mariusz Błaszczak, 

Polonia  preferă să fie sancționată de UE, decât să accepte imigranți pe teritoriul său. Acesta a fost mesajul transmis săptămâna trecută de ministrul polonez de Interne, care consideră că problema imigranților nu vizează Polonia, ci numai țările din vestul Europei, conform RT.com.

„Aceste țări (din vstul Europei, red.) au avut la timpul lor colonii. Ele au folosit bogățiile Africii sau Asiei… Iar astăzi se face o tentativă de a arunca sarcina stingerii acestor datorii inclusiv asupra Poloniei", a spus ministrul. Nu este corect și nu cadrează cu regulile, spune oficialul de la Varșovia, preciznd că țara sa se opune acestui lucru.

Błaszczak susține că principiul replasării va adânci și mai mult conflictul, precum și proporțiile fluxului de imigranți ilegali.
 
„Acest mecanism nu doar că va eșua să rezolve problema imigranților, ci o va agrava. Va încuraja mai multe valuri de imigranți din Africa și Asia să vină în Europa, dar, în același timp va furniza o sursă uriașă de bani pentru traficanții de persoane”, spune oficialul polonez.

Polonia consideră că distribuirea sistematică a solicitanților de azil pe teritoriul blocului comunitar este o soluție aberantă și nu are niciun sens. Mariusz Blaszczak a mai afirmat că Bruxelles-ul încalcă drepturile țărilor membre prin impunerea cotelor de migranți și că astfel este încălcat statutul țării sale de stat membru al Uniunii Europene.
Săptămâna trecută, comisarul european pentru Migrație, Afaceri Interne și Cetățenie, Dimitris Avramopulus, a declarat că în iunie Comisia Europeană va amenința Polonia și Ungaria cu sancțiuni, în cazul în care aceste două țări nu vor începe să primească în decurs de o lună refugiați care se află la moment în Grecia și Italia.

Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews