ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Acceptarea imigranților, conform cotelor de relocare impus de UE ar fi mult mai dăunătoare pentru Polonia decât sancțiunile cu care ne amenință  Bruxelles-ul. Afirmația extrem de dură a fost făcută de ministrul polonez de Interne Mariusz Błaszczak, 

Polonia  preferă să fie sancționată de UE, decât să accepte imigranți pe teritoriul său. Acesta a fost mesajul transmis săptămâna trecută de ministrul polonez de Interne, care consideră că problema imigranților nu vizează Polonia, ci numai țările din vestul Europei, conform RT.com.

„Aceste țări (din vstul Europei, red.) au avut la timpul lor colonii. Ele au folosit bogățiile Africii sau Asiei… Iar astăzi se face o tentativă de a arunca sarcina stingerii acestor datorii inclusiv asupra Poloniei", a spus ministrul. Nu este corect și nu cadrează cu regulile, spune oficialul de la Varșovia, preciznd că țara sa se opune acestui lucru.

Błaszczak susține că principiul replasării va adânci și mai mult conflictul, precum și proporțiile fluxului de imigranți ilegali.
 
„Acest mecanism nu doar că va eșua să rezolve problema imigranților, ci o va agrava. Va încuraja mai multe valuri de imigranți din Africa și Asia să vină în Europa, dar, în același timp va furniza o sursă uriașă de bani pentru traficanții de persoane”, spune oficialul polonez.

Polonia consideră că distribuirea sistematică a solicitanților de azil pe teritoriul blocului comunitar este o soluție aberantă și nu are niciun sens. Mariusz Blaszczak a mai afirmat că Bruxelles-ul încalcă drepturile țărilor membre prin impunerea cotelor de migranți și că astfel este încălcat statutul țării sale de stat membru al Uniunii Europene.
Săptămâna trecută, comisarul european pentru Migrație, Afaceri Interne și Cetățenie, Dimitris Avramopulus, a declarat că în iunie Comisia Europeană va amenința Polonia și Ungaria cu sancțiuni, în cazul în care aceste două țări nu vor începe să primească în decurs de o lună refugiați care se află la moment în Grecia și Italia.