ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


În fiecare an, de Praznicul Adormirii Maicii Domnului, în două localități ale Insulei Kefalonia au loc minunile pe care localnicii le consideră semne dăruite de Theotokos (Maica Domnului în grecească).

Astfel, la biserica din localitatea Pastra, crinii așezați la icoana Maicii Domnului în luna mai sau de Buna Vestire, înfloresc pentru a doua oară, în ziua Adormirii Maicii Domnului, pe 15 septembrie.

Un grup de pelerini din Maramureș au vizitat insula Kefalonia anul trecut (2013) și au confirmat unei publicații maramureșene veridicitatea acestor minuni: „Una dintre maramureșencele prezentă în acest pelerinaj, Carmen a mărturisit că atmosfera din biserica din localitatea Pastra a fost una specială. Credincioșii au trăit cu intensitate momentele petrecute în această biserică, unde în fiecare an, în preajma marelui praznic înfloresc pentru a doua oară, crinii uscați, așezați la icoana Maicii Domnului Gravaliotissa”, conform emaramures.ro.

Icoana-Grecia

“În ajunul sărbătorii Adormirii Maicii Domnului am reușit să ajung la Biserica din Pastra unde e icoana Maicii Domnului. A fost o atmosferă foarte emoționantă, simțindu-se harul revărsat în acel loc sfânt. Cu lacrimi în ochi m-am apropiat de icoana unde erau așezați crinii uscați ce au înflorit pentru a doua oară, în acest an. În dar am primit chiar un crin de la icoană, pe care am să-l duc într-o biserică din Baia Mare, pentru a-l așeza la o icoană a Maicii Domnului, astfel încât tot mai mulți credincioși să se bucure de această minune a Maicii Domnului”, a relatat pelerina ajunsă în Kefalonia de marele praznic din 15 august.

Crinii Maicii Domnului reprezintă binecuvântarea localității Pastra, din insula Kefalonia. În curtea acestei bisericuțe, închinate chiar Adormirii Maicii Domnului, sunt plantați numeroși crini albi. În luna mai, când crinii încep să îmbobocească și să înflorească, femeile din sat îi culeg și îi așează în biserică, ca podoabe vii așezate înaintea icoanei Maicii Domnului.

Florile sunt lăsate la icoana Maicii Domnului până la marele praznic al Adormirii Fecioarei din 15 august. În preajma acestei date, deși complet uscați, înfloresc pentru a doua oară, în chip minunat, astfel încât în ziua de 15 august, aceștia sunt complet înfloriți și plăcut mirositori.

5s99-7ob5dg9b3ts-42aqp

E greu de crezut că așa ceva chiar se întâmplă, însă fotografiile, filmările și mărturiile oamenilor o confirmă an de an, ca dovadă, se pare, a faptului că natura se închină Maicii Domnului. Ceea ce urmează însă este chiar și mai șocant. Dacă am văzut că flora se bucură pentru Maica Domnului, iată că și fauna face același lucru. Un fenomen inexplicabil are loc, de ani de zile, în alte localități ale Kefaloniei, Markopoulo și Arginia.

Începând cu data de 6 august, de Schimbarea la Față, o mulțime de șerpi apar în sat, în jurul bisericilor din Markopoulo și Arginia, iar pe 15 august intră în biserică în timpul Sfintei Liturghii și se urcă pe icoana Maicii Domnului. CITEȘTE TOT. VEZI ȘI GALERIA FOTO.