ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Sediul Minvest Deva a fost ocupat la ora șapte în această dimineață de nouă activiști ecologiști. Aceștia au tras  un semnal de alarmă în ceea ce privește exploatările cu cianură din România.

Ecologiștii au afișat un banner pe clădirea insituției pe care se putea citi ”Mineritul cu cianuri înseamnă moarte!” și care denunța proiectele de minerit cu cianuri de la Certej, Deva-Muncel, Băiţa Crăciunești, Brad, Rovina și Roșia Montană.

Unul dintre protestatari a declarat că la ora actuală în România este promovată  o politică de favorizare nelegitimă și ilegală a companiilor miniere de către autoritățile statului român. Proiectele de exploatare  nu țin cont de efectele distructive asupra comunităților locale şi ecosistemului și sunt demarate în totalul dispreț al procedurilor legale.

UPDATE, ora 14,00: Cei nouă protestatari au coborât de pe acoperișul sediului Minvest. Aceștia au fost asteptati de jandarmi, polițisti, pompieri și cetățeni solidari.

Opt dintre ei sunt  anunțați că vor primi amendă în baza legii 61. ”Nu am nimic de declarat. Ponta e de vina” a scris un activist ecologist pe amenda lui.