ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Actorul Mircea Albulescu și coregraful Gigi Căciuleanu se numără printre premianții celei de a XV-a ediții a Galei Premiilor Radio România Cultural, care va avea loc luni, la Teatrul Odeon.

[P] Razboiul sfarsitului lumii - Mario Vargas Llosa - comanda online

Potrivit unui comunicat, în cadrul Galei, realizată cu sprijinul Ministerului Culturii, vor fi acordate premii la nouă secțiuni, precum și trei premii speciale: Premiul de Excelență — Mircea Albulescu; Premiul Lux Mundi — Gigi Căciuleanu și Premiul "În memoriam Iosif Sava" — Universitatea Națională de Muzică București — 150 de ani, reprezentată de rectorul său, compozitorul Dan Dediu.

Printre nominalizările pe domenii ale Galei Premiilor Radio România Cultural se numără: Bogdan O. Popescu pentru "Cartea dragostei", Editura Humanitas; Miruna Vlada pentru volumul "Bosnia. Partaj", Editura Cartea Românească — la categoria "Poezie"; Nora Iuga pentru "Harald și luna verde", Editura Polirom, și Dan Lungu pentru "Fetița care se juca de-a Dumnezeu", Editura Polirom — la "Proză"; "Toto și surorile lui" de Alexander Nanau; "Al doilea joc" de Corneliu Porumboiu; "Quod erat demonstrandum" de Andrei Gruzsnicki și "Closer to the Moon" de Nae Caranfil — la secțiunea "Film".

De asemenea, sunt nominalizați: Răzvan Mazilu, pentru valorizarea în dimensiune contemporană a musicalurilor Cabaret (Teatrul German de Stat Timișoara) și West Side Story (producție FNT) — la categoria "Teatru", violonistul Gabriel Croitoru pentru Turneul Național "Vioara lui George Enescu la sate" — la "Muzică"; Ștefan Râmniceanu, pictor și sculptor româno-francez — la "Arte plastice"; Muzeul Național al Țăranului Român pentru organizarea "Atelierului de creativitate" — la secțiunea "Educație și învățământ"; Radu Popa, doctor în microbiologie, Universitatea Northwestern din Los Angeles, director de cercetare la compania River Road Research — la "Știință" și Festivalul Internațional de Teatru de la Sibiu, ediția a XXII-a — la "Proiecte culturale și festivaluri".