ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Mircea Cărtărescu a câştigat premiul Tormenta al mejor libro de autor extranjero, pentru ediţia spaniolă a volumului "Nostalgia".

Publicat la prestigioasa editură Impedimenta din Madrid, în traducerea semnată de Marian Ochoa de Eribe, volumul "Nostalgia" a fost considerat de presa spaniolă una dintre cele mai bune cărţi străine apărute în 2012.

"Un tur de forţă narativ surprinzător, afrodisiac, impresionant din punct de vedere literar, semnat de unul dintre cei mai importanţi reprezentanţi ai literelor europene actuale", se arată în descrierea volumul "Nostalgia" de pe site-ul editurii Impedimenta, citat de Mediafax.

Premiul Tormenta al mejor libro de autor extranjero (premiul Tormenta pentru cea mai bună carte străină) este acordat de revista online de critică literară La tormenta en un vaso, iniţiată şi coordonată de Care Santos, scriitoare şi critic literar. Optzeci de cunoscuţi oameni de litere spanioli sunt colaboratori permanenţi ai revistei, autorii articolelor şi recenziilor care au transformat La tormenta en un vaso într-un punct de referinţă în critica literară spaniolă.