ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Comitetul Director al Uniunii Scriitorilor din România "l-a desemnat pe Mircea Cărtărescu, în unanimitate, candidat la premiul Nobel pentru literatură în 2015", se arată pe site-ul USR.

Livrare gratuita in 24 de ore! Orice produs

Din Comitetul Director al USR mai fac parte, pe lângă Nicolae Manolescu, care este preşedintele USR și Varujan Vosganian, prim-vicepreşedintele USR, Gabriel Chifu, vicepreşedintele USR, Adrian Popescu, membru din partea Filialei Cluj, Cassian Maria Spiridon, preşedintele Filialei Iaşi, Dan Mircea Cipariu, preşedintele Filialei Bucureşti – Poezie, Aurel Maria Baros, preşedintele Filialei Bucureşti – Proză, şi Mircea Mihăieş, membru din partea Filialei Timişoara.

În 2014, patru scriitori au fost propuși pentru prestigiosul premiu. Mircea Cărtărescu, Nicolae Breban, Norman Manea şi Varujan Vosganian au intrat în cursa pentru premiul Nobel pentru literatură, alături de scriitori din întreaga lume.

Mircea Cărtărescu s-a născut pe data de 1 iunie 1956 la Bucureşti. Între anii 1980 şi 1989 a fost profesor de limba română la o şcoală generală, apoi funcționar la Uniunea Scriitorilor, iar apoi redactor la revista Caiete Critice. Din anul 1991 este lector la catedra de Istoria literaturii române a Facultăţii de Litere a Universităţii din Bucureşti. Din anul 2004 este conferenţiar la aceeași catedră.