ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Candidatul independent la Parlamentul European Mircea Diaconu a afirmat că va merge la Bruxelles cu autoturismul său, marca ARO, produs în 1996.

Totuşi, înainte să plece la drum, Mircea Diaconu a declarat că îi va face o revizie maşinii, pentru a putea circula cu viteză mai mare în Occident.

"Dacă izbutesc în 25 (mai - n.r.), dacă izbutim în 25, mă duc şi mai fac o revizie acestui ARO, ca să ajung cu el la Bruxelles. Vorbesc foarte serios. Mă duc cu el la Bruxelles. Nu e foarte clar cine pe cine duce la Bruxelles, mă tem că ARO m-a adus pe mine la Bruxelles, mă tem că şi el a contribuit foarte mult ca eu să ajung la Bruxelles, deci merg cu el şi am tot respectul. (...) E din 1996, e foarte bun. Dar pentru Bruxelles cred că o să-i fac nişte modificări la motor, ca să am viteză un pic mai mare, că îi încurc p-ăia pe autostrăzi. Că pe aici e bine - 80, 90 (de kilometri pe oră - n.r.), e perfect. Dar pe acolo nu e bine", a spus Diaconu, după o întâlnire cu alegătorii în faţa Teatrul Naţional din Târgu Mureş.

Diaconu a apreciat că dacă va fi ales, ar fi prima candidatură independentă care ar reuşi acest lucru. El a apreciat că precedentele candidaturi independente la Parlamentul European - ale lui Tokes Laszlo şi Elena Băsescu - au fost "ridicole" şi "false".
"Precedentele sunt ridicole, nu intră în discuţie şi sunt false, nu-s reale. Posibil ca acum să apară primul caz de tipul acesta, dar şi acesta e un caz special cu o anumită conotaţie, cu o anumită notorietate - ca poveste, nu zic ca persoana Diaconu, ci persoana Diaconu reverberată. (...) Când domnul Tokes a intrat în PE cu voturi de la Slatina şi de la Turnu Măgurele, Corabia şi de la Giurgiu, să nu îmi spuneţi mie că a fost independent. Iar doamna... n-are niciun are rost să discutăm. De asta am spus, cazurile de dinainte sunt ireale. Acum va fi singurul", a spus el.

FOTO: infocurteadearges.ro