ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Ministrul Mircea Duşa a afirmat, la reuniunea miniştrilor Apărării din statele membre NATO, că Alianţa trebuie să-şi intensifice exerciţiile comune şi să le concentreze pe apărarea colectivă, în scopul creşterii capacităţii de reacţie, informează MApN.

"În pregătirea Summit-ului de la începutul lunii septembrie, miniştrii aliaţi ai apărării au evaluat stadiul dezvoltării capabilităţilor de apărare şi au reconfirmat angajamentul pentru implementarea pachetului de măsuri de reasigurare în contextul crizei ucrainene", se arată în comunicatul transmis marţi de MApN.

În acest sens, pentru a răspunde în mod adecvat noii situaţii de securitate din regiune, ministrul român al Apărării naţionale, Mircea Duşa, a afirmat faptul că "Alianţa trebuie să-şi intensifice exerciţiile comune şi să le concentreze pe apărarea colectivă, în scopul creşterii capacităţii de reacţie a NATO", precizează sursa citată.

Ministrul a subliniat că România apreciază eforturile Alianţei de a demonstra unitate de acţiune şi solidaritate cu toate ţările membre. În plus, oficialul român a evidenţiat nevoia ca aliaţii să contribuie la adaptarea NATO pentru a răspunde noilor provocări din mediul european de securitate.

"Suntem angajaţi să contribuim la dezvoltarea capabilităţilor aliate şi să creştem anual resursele financiare alocate bugetului apărării", a declarat ministrul român, citat în comunicatul MApN.