„OMV este urmașa unui Sovrom înființat de sovietici în Austria în anii 50. România a trebuit să privatizeze Petromul, dacă voia să intre în UE și NATO. La întîmplare, România a trebuit să privatizeze Petromul la OMV. Petrom, bijuteria coroanei economiei românești. Petrolul, una din cele mai importante resurse ale țării”, scrie sociologul Mirel Palada într-o postare incendiară pe pagina sa de facebook, în care face câteva legături pe cât de simple, pe atât de chirurgicale.
 
„Erste Bank este tot o bancă austriacă. România a trebuit să privatizeze și principala bancă a țării, BCR, dacă voia să intre în UE și NATO. La întîmplare, a trebuit s-o privatizeze la austrieci. Adică la Erste Bank. BCR, principalul instrument de capitalizare a țării. Banii, fără de care nu mișcă nimic nicăieri.
 
Pădurile României sînt și ele exploatate la întîmplare tot de austrieci. Doar la întîmplare. Nimeni nu-i verifică. Chelesc ce vor. Pădurile, una din cele mai importante resurse ale țării.
 
Raiffeisen Bank este o bancă austriacă. La întîmplare. Șeful ei, teoretic civil, zice-se că ar fi ceva mare șef la rezidentura locală. Adică un civil de-ăla cu grade. Șeful Raiffeisen era prin piață în 2017, la proteste, să gestioneze mișcările tefeleilor. Făcea parte din același grup de presiune ca și ambasadorii care-și dau cu părerea despre treburile interne ale României exact ca niște guvernatori de gubernii.
 
Austria e placa turnantă a intereselor Rusiei în Europa. În timpul Războiului Rece, teoretic era de partea cealaltă a Cortinei de Fier, dar Viena era un soi de centru de influență sovietic. Așa a și rămas după anii 90.
 
Zilele trecute, Putin a cîntat dansat și petrecut la nunta ministresei de externe a Austriei. Exact ministerul ăla care-și dădea recent preocupat cu părerea despre România.
 
Toate astea se întîmplă totalmente la întîmplare. Doar noi sîntem niște oameni răi și tot unim punctele. Connect the dots. Connect the dots.
 
R’ați ai dracu’ de tefelei, că naivi mai sînteți. Sînteți mînați la luptă fix de ăia pe care sînteți voi supărați. Fix de ăia împotriva cărora protestați. Fix de ăia de care ne acuzați pe noi că am fi de partea lor. Doamne Dumnezeule, cît de naivi puteți fi. Adică proști.”, concluzionează Mirel Palada. 


Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews