ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Republica Moldova acceptă transferul ambasadei sale de la Tel Aviv la Ierusalim dacă Israelul va deschide ambasadă în Chișinău, afirmă surse citate de presa israeliană.
 
Emanuel Nachshon, purtătorul de cuvânt al Ministerului israelian de Externe, a confirmat că un director din cadrul instituției, Yuval Rotem, s-a deplasat în Republica Moldova, unde a discutat despre tema mutării ambasadei. Șansele de a pune în practică mutarea sunt foarte mari, apreciază sursele citate.
 
Până în prezent, pe lângă Statele Unite, Guatemala și Paraguay au anunțat mutarea ambasadelor în Israel de la Tel Aviv la Ierusalim. O analiză a Ministerului de Externe privind mutarea ambasadei României a fost trimisă la sfârșitul lui iunie Președinției, Guvernului și Parlamentului. 
 
Subiectul a stârnit aprigi dispute la București, între Palatele Victoria și Cotroceni, după vizita premierului Viorica Dăncilă în Israel, în cadrul căreia au avut loc discuții despre mutarea Ambasadei României la Ierusalim. Președintele Klaus Iohannis a susținut pe 19 iunie că decizia în acest caz nu este la Guvern și că o eventuală mutare a Ambasadei României de la Tel Aviv la Ierusalim ar anula orice șansă ca țara noastră să fie votată membru nepermanent al Consiliului de Securitate al ONU.