ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Partidul Mişcarea Populară devine partid parlamentar după ce mai mulţi senatori şi deputaţi democrat-liberali şi-au anunţat demisiile şi, în acelaşi timp, înscrierea în PMP.

Elena Udrea, port-drapelul "dezertărilor" din PDL, a anunţat că Mişcarea Populară va acţiona de acum ca un partid de Opoziţie.

"Parlamentarii Partidului Mişcarea Populară vor acţiona, de acum încolo, ca un grup de opoziţie. Vom fi un grup parlamentar care, începând chiar de acum, va trece la acţiuni puternice de opoziţie la USL. Chiar dacă statutar nu se mai pot constitui grupuri parlamentare, nu vrem funcţii, maşini, secretare, ne intereseasă doar să susţinem coerent, cu o voce puternică, nemulţumirea cetăţenilor care s-au săturat de USL, nemulţumire pe care vrem s-o exprimăm la nivelul Parlamentului", a spus Udrea.

Primele acţiuni de Opoziţie ale PMP vor fi două moţiuni simple împotriva miniştrilot de la Apărare şi Transporturi.

"Am decis ca, încă de mâine, vom iniţia depunerea a două moţiuni simple împotriva miniştrilor din Guvernul Ponta care sunt vinovaţi de tragedia aviatică, de consecinţele tragediei aviatice. Vom depune două moţiuni simple împotriva ministrului Apărării (mircea Dușa) şi împotriva ministrului Transporturilor ( Ramona Mănescu) pentru că Victor Ponta şi-a asumat raportul făcut la nivelul Guvernului privind modul defectuos în care s-a gestionat criza accidentului aviatic. Considerăm că este necesar să existe o astfel de acţiune la nivelul Parlamentului prin care să cerem să fie demişi cei doi miniştri, dacă Ponta nu o face."

Opt deputaţi şi doi senatori democrat-liberali şi-au anunţat adeziunea la Partidul Mişcarea Populară.