ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


O misiune a Fondului Monetar Internaţional se va afla la Bucureşti, în perioada 22 octombrie - 5 noiembrie 2013, pentru discuţii privind evaluarea Acordului Stand-By cu România, care a fost aprobat pe 27 septembrie 2013.
"Misiunea va discuta cu autorităţile române evoluţiile economice recente şi priorităţile reformei economice. Misiunea FMI, condusă de Andrea Schaechter, va avea loc în comun cu echipe ale Comisiei Europene şi Băncii Mondiale şi pe lângă autorităţi, vor avea loc întâlniri cu reprezentanţi ai partidelor politice, sindicatelor, asociaţiilor de afaceri, ai băncilor şi cu organizaţii ale societăţii civile. Rezultatele vor fi făcute publice la sfârşitul misiunii", arată un comunicat emis de reprezentantul rezident al FMI pentru România şi Bulgaria, Guillermo Tolosa.

Boardul Fondului Monetar Internaţional a aprobat, pe 27 septembrie, scrisoarea de intenţie transmisă de autorităţile române pentru încheierea unui nou acord de tip preventiv în valoare de aproximativ două miliarde de euro, pentru o perioadă de doi ani, la care se adaugă alte două miliarde de euro de la Comisia Europeană.

Este al treilea acord solicitat de România Fondului Monetar Internaţional, de la declanşarea crizei economice. Primul a fost încheiat în 2009, iar al doilea, de tip preventiv, în 2011.