ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Locașul de rugăciune al persoanelor cu deficiențe de auz din Sibiu a fost resfințit sâmbătă de Înaltpreasfințitul Laurențiu, Arhiepiscopul Sibiului și Mitropolitul Ardealului. Sfânta Liturghie, oficiată de ierarh în altarul de vară al parohiei după slujba de târnosire, a fost tradusă credincioșilor hipoacuzici în limbajul mimico-gestual.
 
Sfințirea locașului de cult a încununat o perioadă de eforturi deosebite pentru a reface în totalitate vechea bisericuță din cartierul Lazaret. În perioada 2007-2018 au fost făcute numeroase lucrări, precum refacerea pereților interiori, înlocuirea geamurilor și ușilor, înlocuirea iconostasului, pictarea pereților și iconostasului de către pictorii Gabriela și Sabin Drinceanu, împreună cu ucenicii lor. Au fost schimbate pardoseala, scaunele, acoperișul, iar la exterior biserica a fost zugrăvită. Înaltpreasfințitul Părinte Laurențiu a oferit diplome de recunoștință tuturor credincioșilor care au sprijinit lucrările de renovare ale lăcașului de cult. „O biserică zidită, edificată sau înnoită se face de fapt prin mâna lui Dumnezeu împrumutată nouă, pentru că dragostea de care suntem datori ca răspuns la iubirea nemărginită a lui Dumnezeu nu este altceva decât temelia vieții noastre”, a spus ierarhul, preluat de www.basilica.ro.
 
Biserica are în prezent hramurile Intrarea în Biserică a Maicii Domnului, Sfântul Ierarh Vasile cel Mare și Sfântul Efrem cel Nou. Biserica a fost ridicată în perioada 1939-1940 prin jertfelnicia preotului Ioan Isaicu și a credincioșilor din cartier. În 1945 locașul de cult a fost extins cu altarul, iar până în 2005, biserica a fost unul dintre cele două puncte de slujire liturgică din Parohia Lazaret. Din 2005, pr. prof. univ. dr. Vasile Mihoc și Consiliul parohial al Parohiei Lazaret II au decis ca locașul să devină biserica persoanelor cu deficiențe de auz. Aici, preotul Marian Vlăduț oficiază Sfânta Liturghie tradusă în limbajul mimico-gestual pentru credincioșii hipoacuzici din Sibiu, Făgăraș și chiar Brașov. Preotul Marian Vlăduț a fost hirotesit iconom stavrofor la finalul Sfintei Liturghii din 14 iulie 2018.