ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Peste 21.000 de angajați ai Ministerului de Interne și peste 4.500 de militari ai Ministerului Apărării sunt pregătiți să intervină în regiunile aflate sub alertă meteo. Specialiștii au prelungit avertizarea existentă cu un cod portocaliu de ploi pentru 18 județe din țară, valabil de duminică, ora 16:00 până marți la ora 21:00, a anunțat duminică reprezentantul ANM la Ministerul de Interne, unde a fost convocat comandament de urgență.
 
„Structurile de specialitate ale Armatei României monitorizează cu atenție evoluțiile din zonele afectate de ploile abundente căzute în ultimele zile. În regiunile aflate sub incidența codurilor de avertizare hidro-meteorologică, avem în permanență pregătiți peste 4560 de militari și 736 de mijloace tehnice (dintre care 2251 pot acționa în prima urgență, cu 439 de mijloace tehnice), cu care putem interveni în sprijinul populației afectate de calamitățile naturale, la solicitarea autorităților centrale și locale cu atribuții în domeniul intervenției în situațiile de urgență”, precizează reprezentanții Ministerului Apărării, printr-un mesaj postat pe Facebook. 
 
Avertizarea de cod portocaliu vizează 18 județe din partea de sud a țării, Oltenia, vestul și nordul Munteniei, sudul și vestul Transilvaniei precum și jumătatea de sud a Banatului și în sud-vestul Moldovei. Vor fi ploi abundente, se vor acumula cantități de apă de 40-50 de litri pe metrul pătrat și pe arii restrânse 70 de litri/mp. O altă avertizare, cod galben, este în vigoare pentru restul țării până marți, la ora 21:00.