ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Executivul UE va propune ridicarea obligativităţii vizelor pentru cetăţenii moldoveni cu paşaport biometric, a anunţat, la Bruxelles, preşedintele Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso, după ce raportul Comisiei Europene, privind liberalizarea regimului de vize cu Republica Moldova, a ajuns la concluzia că Chişinăul îndeplineşte toate condiţionalităţile stabilite, informează Agerpres.
"Mă bucur să pot anunţa astăzi că, după mari eforturi făcute de autorităţile moldovene în ultimii trei ani, raportul Comisiei privind liberalizarea regimului de vize, pe care l-am publicat în această dimineaţă, a ajuns la concluzia că Moldova respectă toate condiţionalităţile stabilite", a declarat Jose Manuel Barroso.

Oficialul european a precizat că, după Summitul Parteneriatului Estic, care va avea loc la sfârşitul lunii noiembrie la Vilnius, Comisia va prezenta o propunere de ridicare a obligativităţii vizelor pentru cetăţenii moldoveni cu paşaport biometric.
Premierul moldovean Iurie Leancă a declarat că, după anunţul făcut de preşedintele CE privind îndeplinirea de către Republica Moldova a Planului de acţiuni privind liberalizarea regimului de vize, merge acasă cu "un sentiment de bucurie": "Anunţul făcut astăzi de dumneavoastră, domnule preşedinte Barroso, cred că va face fericit pe fiecare cetăţean al Republicii Moldova. Declaraţia pe care aţi făcut-o, că Republica Moldova a îndeplinit toate condiţiile din planul de acţiuni privind liberalizarea regimului de vize, este o veste pe care o aştepta societatea din Republica Moldova".