ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Argentinianul Nestor Pitana va arbitra meciul de deschidere a Cupei Mondiale de fotbal 2018, care va avea loc joi de la 17:00 (ora României)  între Rusia, gazda competiției și Arabia Saudită. Cei doi arbitri asistenți vor fi tot argentinieni, Juan Pablo Bellati și Hernan Maidana, iar al patrulea arbitru a fost desemnat brazilianul Sandro Ricci,  informează presa internațională. 

Partida care va deschide Mondialul se va disputa pe Stadionul Lujniki din Moscova. Primul meci de calibru al Cupei Mondiale aduce față în față naționalele Portugaliei și Spaniei la Soci, pe 15 iunie, de la ora 20:00. 

Nestor Pitana ar putea deveni primul cavaler al fluierului ce recurge la asistența video în arbitraj la Cupa Mondială. Asistența video poate fi utilizată doar în patru cazuri: validarea sau nevalidarea unui gol, atribuirea sau nu a unui cartonaș roșu, analizarea unei acțiuni în urma căreia poate fi dictat un penalty și corectarea unei erori de identificare a unui jucător sancționat.

Runda optimilor de finală va avea loc între 30 iunie și 3 iulie, faza sferturilor se va desfășura în perioada 6-7 iulie, iar meciurile din semifinale se vor juca pe 10 și 11 iulie. Finala mică a turneului este programată pe 14 iunie, cu o zi înaintea finalei de la Moscova.