ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, a acuzat luni Occidentul şi Kievul că "au pierdut orice interes" în legătură cu ancheta privind cauzele prăbuşirii zborului MH17 în estul Ucrainei, în condiţiile în care partea rusă a denunţat "lipsa de transparenţă" în acest caz.

"De fapt, suntem singurii care continuă să acorde atenţie acestei probleme", a declarat ministrul Serghei Lavrov, într-o conferinţă de presă susţinută la Moscova. "Avem impresia că ceilalţi şi-au pierdut orice interes pentru anchetă", a adăugat şeful diplomaţiei ruse.

Serghei Lavrov a mai declarat că, "după primele acuzaţii aproape isterice care vizau Rusia şi pe rebeli, autorii acestora păstrează acum tăcerea" în legătură cu desfăşurarea anchetei.

Astfel, Rusia "nu a auzit nici o explicaţie clară a faptului că decriptarea completă a înregistrărilor de zbor nu este încă disponibilă şi de ce Ucraina nu poate încă să prezinte înregistrarea discuţiilor dintre controlorii de trafic din Dnepropetrovsk, în estul Ucrainei, şi toate avioanele care survolau regiunea în acel moment", a adăugat ministrul rus de Externe.