ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Anunţate intenţii ale Guvernului de la Budapesta de a achiziţiona teren agricol în România nu îi sperie pe ţăranii din Munţii Apuseni. Aurel Stan, preşedintele Federaţiei Micilor Fermieri Crescători de Animale Deţinători şi Utilizatori de Pajişti a declarat că nimeni nu are a se teme, pentru că moţii nu-şi vor vinde pământul nimănui, indiferent de unde ar fi.

"În Munții Apuseni, poate să se liberalizeze piața funciară și de 1.000 de ori, să vină valuri de unguri, francezi sau nemți, că ardelenii nu-și vând pământul.E o chestiune comercială, până la urmă. E puțin relevant dacă vor cumpăra terenuri agricole ungurii sau nemții. E păcat că nu vor cumpăra românii. În plus, și dacă ar dori să cumpere, tranzacțiile se derulează greu, pentru că oamenii nu își vând terenurile”, a declarat Aurel Stan pentru stiriagricole.ro

Szabo Jozsef Andor, ataşat pe probleme de agricultură la Ambasada Ungariei la Bucureşti, anunţase într-un interviu că guvernul Ungariei îi va sprijini pe cetăţenii maghiari care vor dori să cumpere terenuri agricole în România.