ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Muzeul Literaturii Române, evacuat în 2014 din clădirea de pe Bd. Dacia, va funcționa în Centrul Istoric. Anunțul a venit din partea primarului Capitalei, Sorin Oprescu.

Municipalitatea se află în tratative pentru cumpărarea unui imobil de pe strada Smardan, din Centrul Istoric. Casa urmează a fi amenajată pentru a adăposti expoziția de bază și colecțiile Muzeului Literaturii Române, în mod definitiv, de data aceasta. Muzeul și-ar putea deschide porțile pentru public, spre sfârșitul acestui an, a precizat Sorin Oprescu.

Edilul Capitalei a mai explicat că imobilul vizat a fost în proprietatea Municipalității, dar a fost vândut. Este vorba despre o reintrare în patrimoniu, a spus Oprescu, referindu-se la cumpărarea de către Primăria Capitalei a respectivei case.

Reamintim că Muzeul Literaturii Române a fost evacuat din sediul său de pe Bulevardul Dacia, pe 8 august anul trecut, în urma retrocedării imobilului. Patrimoniul acestuia, estimat la circa un miliard de euro, a fost mutat în depozitele de la Casa Presei.