ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


În timp ce premierul Victor Ponta își doreste digitalizarea manualelor, școala începe, nu doar fără niciun fel de manual, dar și, în unele cazuri, fără destule locuri în bănci.

Deși premierul a spus că nu mai sunt copii care să nu știe să folosească ipadul, există copii care nu au pe ce pune o carte.

Astfel, în câteva şcoli din Braşov, în anul pregătitor sunt şi câte 35 de copii într-o clasă, deşi legea limitează numărul elevilor la 25. Directorii spun că nu au ce face doarece au avut foarte multe solicitări şi au primit derogare de la Inspectoratul Şcolar pentru suplimentări.

Părinţii însă sunt foarte nemulțumiti deoarece cei mici stau înghesuiţi sau chiar pe jos iar învăţătoarele se plâng că nu pot să aibă grijă de atât de mulţi copii.

Doamna Georgetei Martin are în clasa 34 de copii și spune că îi este greu să se descurce cu atât de mulţi elevi desi are ani de experiență ca învățătoare

„Numărul este o problemă foarte mare. Una este să te apleci la un număr mai mic de copii şi alta e la aşa un număr mare”, declară învățătoarea pentru Digi24.

La şcoala cinci din Braşov, 158 de copii au început anul acesta clasa pregătitoare.

„Au venit şi din alte judeţe, suntem nevoiţi să îi primim, nu putem să lăsăm copiii neşcolarizaţi”, spune directoarea școlii, Silvia Baciu.

La şcoala generală numărul 8 sunt atât de mulţi elevi, încât unii pur şi simplu nu mai au loc în bănci. Întrebată despre această situație, directoarea școlii nu a dorit să comenteze.

Cei de la Inspectoratul Şcolar s-au autosesizat atunci când au realizat cât de aglomerate sunt clasele pregătitoare, în total, în Braşov începând clasa pregătitoare 2.300 de copii

„Am stabilit o inspecție tematică pe parcusrul semestrului I, în care dorim să analizăm modul în care s-a desfășurat înscrierea copiilor, domiciliul părinților”, spune Ariana Bucur, inspector şcolar general al ISJ Braşov.