ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Sistemul european de apărare antirachetă va proteja pe deplin populaţia din ţările membre NATO de ameninţările din exterior până în 2018, a declarat Secretarul General al NATO, Anders Fogh Rasmussen.

Potrivit acestuia, până în 2018, noul sistem de apărare antirachetă va proteja pe deplin populaţia de ţărilor din Europa şi spaţiul NATO.

Rasmussen a subliniat că sistemul a fost pur defensiv. De asemenea, el a adăugat că este posibilă dezvoltarea unui sistem antirachetă comun, între NATO şi Rusia, care ar facilita schimbul de informaţii, derularea unui program de exercitii comune şi o mai bună analiză a ameninţărilor externe.

Potrivit secretarului general, cel mai bun mod de a convinge Rusia de adevăratul scop al planului antirachetă este de a implica direct conducerea de la Moscova în această cooperare.