ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Alianța Nord-Atlantică va deschide, în aprilie 2017, la Chișinău, un Birou de Informare, a anunțat ministrul adjunct al Afacerilor Externe și Integrării Europene din Republica Moldova, Lilian Darie.

Potrivit Radio Chișinău, Darie a precizat că între timp, Cartierul general NATO a identificat deja persoana care va conduce acest centru la Chișinău, fiind vorba despre actualul șef-adjunct al oficiului de legătură NATO din Georgia, Kristina Baleisyte, cetățeană a Lituaniei. Oficialul moldovean a adăugat că, în prezent, are loc procedura de acreditare a centrului de informare NATO și este căutat un sediu.

Sursa citată amintește că „acordul privind deschiderea Oficiului de Legătură NATO la Chișinău a fost semnat de premierul Pavel Filip și secretarul General al Alianței, Jens Stoltenberg, pe 29 noiembrie la Bruxelles. În decembrie anul trecut, Acordul a fost ratificat de parlament și promulgat de fostul președinte Nicolae Timofti”.

Președintele Moldovei, Igor Dodon, declarase într-o conferință de presă, susținută marți la Bruxelles, că deschiderea unui birou de legătură al NATO la Chișinău va crea impedimente în reglementarea transnistreană și că demersul nu este „binevenit” pentru cetățenii Republicii Moldova.