ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Demersul UE de a crea o armată proprie, idee mai veche a Bruxelles-ului, nu este pe placul NATO. Alianța Nord Atlantică susține, prin vocea șefului său, că există riscul unei ”dublări”, in condițiile in care se dorește o Apărare puternică.

[p] LIBRARIE.NET – Cărţile pe care le cauţi

Este treaba UE să decidă cum vrea să-şi organizeze cooperarea în probleme de apărare şi securitate", a apreciat miercuri secretarul general al NATO Jens Stoltenberg, conform site-ului La Stampa. Șeful Alianței a precizat că este necesară cooperearea, dar și ”evitarea dublărilor, deoarece nu este o modalitate eficientă de a ne asigura că avem o Apărare puternică".

"Îndemn Europa să se asigure că tot ceea ce face este complementar cu ceea ce facem noi în NATO", a mai spus Stoltenberg.

Comentariile șefului NATO vin în urma declarației făcute de preşedintele Comisiei Europene, Jean Claude-Juncker, care a a relansat o teză mai veche, conform căreia o armată europeană "ar convinge Rusia că vorbim serios atunci când spunem că apărărm valorile UE".