ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


După 13 ani de război în care a înregistrat mii de victime, NATO şi-a încheiat misiunile de luptă  în Afganistan. Din 1 ianuarie securitatea ţării revine exclusiv armatei şi poliţiei afgane. 10.000 de militari americani rămân în continuare în Afganistan, dar nu vor mai opera în cadrul NATO, ci pe baza unei înțelegeri bilaterale cu Kabulul.

Livrare gratuita in 24 de ore! Orice produs

România a fost parte la această misiune complicată a NATO, cea mai mare din istoria alianţei, încă din primele zile, din ianuarie 2002. Armata română a înregistrat 23 de morţi şi peste 150 de răniţi. În Afganistan s-au înregistrat 21.000 de victime în rândul civililor. Forţele afgane au pierdut 13.000 de oameni, iar ISAF - 3.500.

Contingentul românesc a ajuns la un moment dat la 2.000 de membri, România devenind a şaptea naţiune contributoare din ISAF.