O echipă a Agenţiei Internaţionale pentru Energia Atomică (AIEA), din cadrul Naţiunilor Unite, şi-a început, luni, o vizită în Japonia, pentru a ajuta la curăţarea zonelor contaminate de radiaţii din jurul centralei de la Fukushima, teatrul unui grav accident la 11 martie 2011, transmite AFP, citată de Agerpres.

"Comunitatea internaţională şi Agenţia, în mod special, urmăresc cu interes activităţile de redresare din Japonia", a declarat Juan Carlos Lentijo, director al Diviziei de Tehnologii pentru Deşeuri şi Cicluri ale Combustibilului Nuclear, din cadrul Agenţiei.

Lentijo conduce această nouă misiune în Japonia a Agenţiei, care se va deplasa în apropiere de Fukushima, la circa 200 de kilometri nord-est de Tokyo, în a doua jumătate a săptămânii. Echipa, formată din 16 membri, va prezenta la 21 octombrie, în ultima zi a vizitei sale, modalităţile prin care ţara ar putea curăţa cel mai eficient zonele contaminate de cel mai grav accident nuclear de la Cernobâl (1986) încoace.

În ultima vreme, experţii au constatat o creştere semnificativă a nivelului radiaţiilor, în jurul centralei nucleare de la Fukushima, datorată unor erori în gestionarea materialelor radioactive.

2% din impozitul pe salariu
Din taxele pe salariul tău, poți alege ca 2% să meargă către articolele noastre și sprijinirea directă a siteului ActiveNews România, nu către stat. Companiile de publicitate și multinaționalele nu ne iubesc. Ajută-ne să luptăm în continuare pentru cele ce-ți sunt dragi: Familia, Credința și Țara.

Descarcă formularul și depune-l la agenția ANAF de care aparții până pe 31 iulie.