O echipă a Agenţiei Internaţionale pentru Energia Atomică (AIEA), din cadrul Naţiunilor Unite, şi-a început, luni, o vizită în Japonia, pentru a ajuta la curăţarea zonelor contaminate de radiaţii din jurul centralei de la Fukushima, teatrul unui grav accident la 11 martie 2011, transmite AFP, citată de Agerpres.

"Comunitatea internaţională şi Agenţia, în mod special, urmăresc cu interes activităţile de redresare din Japonia", a declarat Juan Carlos Lentijo, director al Diviziei de Tehnologii pentru Deşeuri şi Cicluri ale Combustibilului Nuclear, din cadrul Agenţiei.

Lentijo conduce această nouă misiune în Japonia a Agenţiei, care se va deplasa în apropiere de Fukushima, la circa 200 de kilometri nord-est de Tokyo, în a doua jumătate a săptămânii. Echipa, formată din 16 membri, va prezenta la 21 octombrie, în ultima zi a vizitei sale, modalităţile prin care ţara ar putea curăţa cel mai eficient zonele contaminate de cel mai grav accident nuclear de la Cernobâl (1986) încoace.

În ultima vreme, experţii au constatat o creştere semnificativă a nivelului radiaţiilor, în jurul centralei nucleare de la Fukushima, datorată unor erori în gestionarea materialelor radioactive.
Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews