ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Exercițiul multinațional Sea Shield 17 se va desfăsura până pe 10 februarie, într-un raion estic din Bazinul Mării Negre, de aproximativ 80.000 de kilometri pătrați, de cinci ori suprafața Dobrogei, anunță Statului Major al Forțelor Navale (SMFN).

Exercițiul va reuni 2.800 de militari din Bulgaria, Canada, Grecia, România, Spania, SUA, Turcia și Ucraina, 16 nave de suprafață, un submarin și zece aparate de zbor ale României și partenerilor.  

În cadrul Sea Shield 17 vor puse în aplicare proceduri standard NATO de luptă împotriva amenințărilor aeriene, submarine și de suprafață.

Marinarii militari vor fi angrenați, până la sfârșitul acestui an, în planificarea și desfășurarea a 50 de exerciții, dintre care șase vor fi aplicații multinaționale planificate și conduse de Forțele Navale Române și alte 35 de exerciții multinaționale, organizate de alte structuri militare din România și de către partenerii din Alianța Nord-Atlantică.

GALERIA FOTO poate fi accesata AICI