ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Eleva de 16 ani Alexandra Marcu din Deva, care a escaladat patru dintre cei mai importanţi vulcani ai lumii, a fost recompensată cu o diplomă, sâmbătă, de o asociaţie neguvernamentală, în cadrul campaniei "Premianţii fără premii", dedicată evidenţierii acelor oameni care contribuie la evoluţia societăţii civile.

Evenimentul a avut loc în faţa statuii regelui Decebal, din municipiul Deva, organizatorii menţionând că ideea campaniei are la bază dorinţa de a scoate în evidenţă personalităţi din toate categoriile vieţii sociale, care au înregistrat rezultate merituoase în ceea ce fac, dar sunt prea modeşti pentru a se mândri cu ele.
"Ne dorim ca oamenii de valoare, ca oamenii care muncesc pentru România şi au făcut ceva pentru această ţară, să înţeleagă şi să simtă că nu sunt singuri. Că oamenii buni, care aleg să stea departe de lumina reflectorului, de camerele de filmat sau de aparatele de fotografiat, nu sunt nişte necunoscuţi, ci sunt recunoscuţi şi apreciaţi, şi că le mulţumim pentru ceea ce fac", a declarat Dan Terteci, iniţiatorul campaniei "Premianţii fără premii", din partea Asociaţiei Grupul Voluntar de Sprijin al Arboretumului Simeria (GVSAS).

Elevă în clasa a X-a la Colegiul Naţional "Decebal", din Deva, alpinista Alexandra Marcu a reuşit să cucerească patru dintre cei mai importanţi vulcani din lume, Kilimanjaro (Tanzania), Pico de Orizaba (Mexic), Elbrus (Europa) şi Damavand (Asia). În luna noiembrie, Alexandra va pleca împreună cu tatăl său în Papua Noua Guinee, pentru a escalada muntele Giluwe, cel mai înalt vulcan din zona Australia-Oceania.