ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


În contextul în care, în România anului 2014, există Copii români OBLIGAŢI să înveţe în limba maghiară, UDMR şi-a prezentat oficial PROIECTUL de AUTONOMIE.  și declarația „plină de umor” a lui Kelemen Hunor, România e pregătită pentru un PREŞEDINTE MAGHIAR, „reușim” să ne punem întrebările: Ce plănuiesc maghiarii? Ne întoarcem la vechile probleme? ...reamintind acest eveniment:

La data de 28 septembrie, anul 1737 , Ioan Inochentie Micu Klein a prezentat Dietei ungare un memoriu, în numele "naţiunii române" din Transilvania, faţă de refuzul episcopului de a înlocui termenul "naţiune" cu acela de "români" sau de "plebea românească". Dieta ungară nu a permis citirea documentului.

Inocențiu Micu-Klein, pe numele laic Ioan Micu, (n. 1692, Sadu, Mărginimea Sibiului - d. 22 septembrie 1768, Roma) a fost episcop greco-catolic al Episcopiei române unite de Făgăraș.Este considerat întemeietorul gândirii politice românești moderne.