ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Companiile străine ce activează pe teritoriul României au competitivitatea scăzută, arată Adrian Ciocănea, secretar de stat în Ministerul Economiei.

Oficialul guvernamental a precizat că România este de trei ori mai puţin competitivă decât media europeană, ţară noastră clasându-se pe poziţia 27 între statele Uniunii Europene.
E o discuţie: multinaţionalele sunt competitive şi la noi sau doar în ţările-mamă?, Adrian Ciocănea, secretar de stat în Ministerul Economiei.

În acest moment, indicele de competitivitate al României este de 0,32 faţă de o medie de 1.

Conform secretarului de stat din Ministerul Economiei, România are trei vulnerabilități mari: eficiența energetică, indexul inovării și productivitatea.

În totalul exporturilor, Bucureştiul conduce cu o pondere de 17%, urmat fiind de către judeţul Argeş cu 10%, Timiş - 9%, Constanţa - 5% şi Bihor - 4%. Concomitent, un număr de 29 de judeţe nu depăşesc o pondere de 1% din exporturile realizate de ţară noastră.

În privinţa produsului intern brut(PIB) al României, un procent de 67% îl constituie serviciile, 22% este industria prelucrătoare, iar 7% sunt alte industrii non-prelucrătoare.