ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


În ciuda rezultatelor modeste şi a corupţiei generalizate care domină fotbalul românesc, iată că se mai pregătesc câteva milioane de euro pentru a fi investiţi în acest sport. După București, Ploiești și Cluj, în curând și Suceava va avea un stadion modern, în care vor fi investite 15 milioane de euro, potrivit gazetasv.ro.  Investiţia este considerabilă, mai ales că Suceava nici nu are echipă de Liga 1.

Primarul din Suceava, Ion Lungu, a prezentat proiectul noului stadion, care va fi prevăzut cu 15.000 de locuri. Plasată la ieşirea din Suceava spre Fălticeni, construcţia arenei va fi posibilă după atragerea unor fonduri europene.

„Eu sper ca, în cele din urmă, să putem găsi o finanţare prin fonduri europene şi să facem un stadion cu 15.000 de locuri. Avem mai multe documentaţii de detaliu, cu mai multe cote, cota maximă fiind de 20 de metri înălţime. Sper să avem totul pregătit până se clarifică situaţia fondurilor europene, respectiv axele, măsurile şi ghidul solicitantului. Vreau să avem aprobaţi indicatorii în Consiliul Local, ca să putem promova un proiect pentru realizarea unui nou stadion. El poate să coste undeva între 15 şi 18 milioane de euro, depinde cu cât se licitează şi cât este cofinanţarea Primăriei. Eu cred că un efort din partea Primăriei, de unu-două milioane de euro nu e mare lucru ca să facem un stadion nou“, a declarat Ion Lungu conform sursei citate.