ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Nico Rosberg a câștigat Marele Premiu al Australiei, prima etapă a Campionatului Mondial de Formula 1 din 2016.
 
El a fost urmat de coechipierul său de la Mercedes, britanicul Lewis Hamilton, și de un alt german, Sebastian Vettel de la Ferrari.

Valtteri Bottas a primit o penalizare de 5 pozitii pe grila de start dupa ce monopostul finlandezului a avut nevoie de o schimbare a cutiei de viteze.

Pilotii de Formula 1 nu mai au voie sa arunce pe circuit folia de pe vizorul castii atunci cand aceasta este murdara. Acest lucru poate fi facut acum doar la boxe sau sa tine folile in masina undeva.

Danil Kvyat a ramas in mijlocul pistei dupa turul de formare si a iesit din masina. Se pare ca pentru e cursa s-a terminat inainte sa inceapa. Pilotii mai fac un tur de formare.

Incearca sa plece de la boxe Kvyat.

7:07 Start

„Nu pot trece de tipul asta”, a tipat Hamilotn in spatele lui Verstapen.

Startul a fost unul foarte bun pentru cei de la Ferrari care au preluat primele doua pozitii prin Vettel si Raikkonen, in timp ce Rosberg a pierdut doar o pozitie. Lewis in schimb a ajuns pana pe locul 6 fiind depasit si de Verstapen si de Massa. Pe ultimul, a carui pneuri s-au degradat cel mai repede dintre primii 8, britanicul a reusit sa il depaseasca dar nu si pe Max.

Rosberg si Vettel au schimbat primii, insa germanul a iesit de la boxe putin in fata lui Rosberg suficient sa isi pastreze pozitia.

Hamilton s-a vazut depasit de Vettel din nou care a pus tot super softuri pe cand Hamilton era pe pneurile vechi.

556dbdb8-836f-4fb5-a02e-0abab2bd7159_800

Steag rosu.

Fernando Alonso a agatat roata spate a lui Esteban Gutierrez si a avut un accident infricosator, in care masina a fost distrusa in totalitate, mai putin locul pilotului si din fericire, Alonso a iesit pe proprile picioare din resturile ramase.

Gutierrez and Alonso Melborune 2016

Acum pilotii au Vettel super soft, Rosberg soft, Raikkonen super soft, Ricciardo super soft, Verstapen si Sainz softuri si Hamilton medii.

Rezultatele finale pot fi aflate pe F1 Manager.