ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Raul Gonzalez a evoluat noaptea trecută în ultimul meci oficial al carierei, reușind să câștige în cei 21 de ani nu mai puțin de 22 de trofee, ultimul venind chiar la meciul de retragere, în care echipa sa, New York Cosmos, a câştigat finala NSAL (liga secundă americană), după 3-2 cu Ottawa.

În întreaga sa carieră, atacantul spaniol a disputat 1.013 jocuri şi a marcat 427 de goluri. Ajuns la 38 de ani, Raul va prelua o funcţie de conducere la centrul de formare al clubului New York Cosmos.

"Pe lângă cele mai importante titluri pe care le-am câştigat în carieră, cel mai mult a contat dragostea pe care am primit-o de la multă lume, de la toate cluburile la care am jucat şi chiar şi de la rivali. Este ca un vis: ultimul meu meci să fie o finală câştigată. Voi vedea ce voi face în continuare. În această seară, vreau doar să sărbătorim", a comentat Raul, care a fost purtat pe braţe de coechipieri după meci.

Cristiano Ronaldo, cel care a preluat tricoul cu numărul 7 de la Raul şi care i-a depăşit recordul de goluri marcate pentru Real, a avut un mesaj pentru atacantul spaniol.

"Vreau să te felicit pentru cariera nobilă pe care ai avut-o. Pentru mine, ai fost un exemplu, nu doar ca jucător, ci şi ca persoană. Ai fost fantastic în cei peste 20 de ani de carieră şi mi-aş fi dorit să jucăm împreună la Madrid mai mult decât am făcut-o, pentru că vei fi mereu numărul 1 aici", a afirmat triplul câştigător al Balonului de Aur.

Raul Gonzalez a evoluat în tricoul lui Real Madrid în perioada 1994-2010, în care a marcat 323 de goluri. În cele 21 de sezoane petrecute în fotbal, fostul internaţional iberic (44 de goluri în 102 prezenţe) a mai jucat la Schalke, în Germania, unde a marcat 40 de goluri în 98 de meciuri, ajutând echipa să ajungă în 2011 în semifinalele Champions League şi la Al Sadd (Qatar).