ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Fostul preşedinte al Consiliului Judeţean Gorj, Nicolae Mischie, va fi pus în libertate, fiindcă Tribunalul Gorj a admis vineri cererea sa de eliberare condiţionată. Nicolae Mischie a fost arestat în luna martie a anului 2013 și a fost încarcerat la Penitenciarul Târgu-Jiu. Acesta a fost condamnat de către magistraţii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie la patru ani de închisoare cu executare, după ce a fost găsit vinovat de comiterea infracţiunilor de trafic de influenţă şi luare de mită.
Admite cererea de liberare condiţionată formulată de condamnatul Mischie Nicolae. Dispune liberarea condiţionată a condamnatului Mischie Nicolae aflat în executarea pedepsei de patru ani închisoare. Definitivă. Pronunţată în şedinţa publică azi, 16 mai 2014, la Tribunalul Gorj.

În perioada 1999-2002, omul de afaceri Clement Mocanu a efectuat lucrări de construcţii şi de renovări în valoare de 450.000 de lei la trei clădiri care îi aparţineau lui Nicolae Mischie.

Oamenii legii susţin că fostul preşedinte al CJ Gorj a intervenit la conducerea Direcţiei Generale a Finanţelor Publice Gorj, pentru ca omul de afaceri să beneficieze de eşalonarea datoriilor către stat şi ridicarea unui sechestru pus pe o hală de construcţii.

De asemenea, Mischie ar fi intervenit şi la conducerea Companiei Naţionale a Lignitului Oltenia, pentru încheierea a 56 de contracte de execuţie.