ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Fostul președinte francez Nicolas Sarkozy consideră că Statele Unite sunt responsabile de criza din Ucraina, Washington-ul dorind separarea Europei de Rusia.

[P] Razboiul sfarsitului lumii - Mario Vargas Llosa  - comanda online

Într-un articol publicat de Le Monde, intitulat "Tentația Moscovei în UMP", sunt citate, pe surse, unele afirmații pe care Sarkozy, care dorește să candideze din nou la alegerile din 2017, le-ar fi făcut în fața unor colegi de partid, cu puțin timp înainte de armistițiul de la Minsk, semnat în februarie, cu aportul președintelui francez Francois Hollande.

Sarkozy, președintele UMP, ar fi spus că se opune "resurgenței Războiului Rece", apreciind că soluția pentru rezolvarea conflictului o reprezintă mobilizarea unei forțe de menținere a păcii în Ucraina.

Fostul președinte francez ar fi făcut o paralelă între anexarea Crimeei, pe care a calificat-o drept o "alegere", și independența statului Kosovo, proclamată după ani întregi de pregătiri. În acest context, responsabilitatea pentru criza din Ucraina revine Statelor Unite ale Americii, care "vor separarea Europei de Rusia", ar fi spus fostul lider de la Elysee.

Sarkozy ar fi declarat că este "convins că e singurul lider capabil să țină piept Rusiei”.