ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Dintotdeauna mi-au placut desenele animate. Sigur, sunt multe genuri de benzi desenate, dar eu am trăit mereu cu impresia ca Walt Disney este și va rămâne maestrul. Nu stiu de ce și nu pot să dau o explicație logică, dar mi-este clar că peliculele sale minunate au apărut cu un scop, iar acela de a distra copiii a fost ultimul dintre ele. Poate pentru a-i fascina? Cred că acesta este răspunsul corect și, sunt convins că încă din perioada interbelică personajele sau au fost îndrăgite și de cei mari...

Televiziunea sau desenele strâmbe

Evident, televizorul a venit cu ceva nou, și anume confortul personal, dar "Albă ca zăpada și cei șapte pitici" au continuat să fie la fel de îndrăgiți și vor continua să fie, cred eu, “until the end of times”, ca să folosesc definiția infinitului pe englezește. Pe urmă, știrile, show-urile TV sau filmele au preluat de la desenele animate toate ingredientele succesului, astfel încât nu trebuie să mai schimbi canalul pentru a vedea desene animate sau animație în general, pentru că, dacă o faci, vei constata că ești și tu, de multă vreme, un personaj. Atâta doar că nu vei avea farmecul lui Mickey Mouse și nici inocenta lui Pinocchio, dar ești manevrat cu sfori exact ca el.
Din fericire pentru Burattino al nostru, el a reușit să se miște singur și chiar să devină uman, ceea ce tu, consumator de desene animate, nu vei reuși niciodată. Dar, nu fi trist, dragă telespectatorule. Poți vedea Castelul din Disneyland făcând o simplă plimbare în jurul lui, dar ce vei constata că rămâne în urma ta? Semințe, umede sau nu, ceva scuipați dintr-un esofag de orc sau dintr-un plămân de fumător, cuvintele tale inteligente care te definesc, fața ta, unii ar zice plină de ură, eu zic că nu, e o față contorsionată un pic din cauza căldurii s.a.m.d.

La urma urmei, nici Walt Disney nu a fost perfect. Nu a găsit voce pentru ultimul său piticot, drept pentru care s-a gândit să-l lase mut și să-l boteze Mutulică. Nu-i așa că te simți mai bine atunci când taci? Închizi ochii, vezi pajiștile copilăriei, școala elementară,prima dragoste etc. Niciodată, dar absolut niciodată nu te vei mai gândi să schimbi lumea și ordinea firească a lucrurilor. Dintotdeauna, desenele animate te-au fermecat. Doar că nu ai fost conștient de acest lucru. Și nici măcar o secundă nu ai știut că ești o parte din scenă și din decoruri. Deci, o seară în familie, Pluto și gașca sa, niscai popcorn și Coca-Cola și vei fi, odată în viață, fericit. Ți-o garantez cu onoarea mea de gazetar.